Észrevétele van?

Andornaktálya(20),Kerecsend(15),Egerszalók(17),Egerszólát(11),Ostoros(14),Noszvaj(17),Felsőtárkány(23),Szarvaskő(6),Egerbakta(8)

Észak-Magyarországi Gyógyturisztikai Egyesület

(természetvédelem,oktatási,egyéb), Helyben: (természetvédelem,oktatási,egyéb)

3300 Eger , Koháry út 2/A.

képviselő: elnök Tóth Imre

képviselő: elnök Tóth Imre
A gyógyturizmus területén tevékenykedő intézmények, szervezetek, vállalkozások összefogásának, együttműködésének elősegítése. Magyarország természeti kincseire (gyógyvíz, mofetta, klíma) alapozott gyógyító, egészségmegőrző és rekreációs lehetőségek minél szélesebb körű megismertetése, népszerűsítése itthon és külföldön egyaránt.
- Kutatás-fejlesztési tevékenység végzése, generálása és támogatása az eddig még nem ismert vagy szűk körben alkalmazott gyógymódok kifejlesztésére, a lehetséges célcsoportok elérésére és egyéb, a gyógyturizmus terén megjelenő újszerű kezdeményezések kibontakoztatására.
- A gyógyturizmus területén tevékenykedő munkavállalók számára képzési, továbbképzési lehetőségek biztosítása, szakmai tartalom kidolgozása.
- Szemléletformálás: a lakosság körében a környezettudatos és egészségtudatos életmód népszerűsítése.
- A nemzetközi kapcsolatok erősítése érdekében végzett tevékenység: szakmai együttműködések szervezése, Magyarország gyógyturisztikai hírnevének erősítése.