Észrevétele van?

Pellérd(12),Pécsudvard(5),Magyarsarlós(1),Kozármisleny(27),Bogád(6),Nagykozár(8),Martonfa(2),Hosszúhetény(29),Orfű(15),Cserkút(8),Bicsérd(9),Kökény(5),Keszü(7),Pogány(14),Mánfa(6)

Somogyi Betyárok Lovas Egyesület

(sport,egészségügyi,oktatási,kulturális,érdekképviselet), Helyben: (sport,egészségügyi,oktatási,kulturális,érdekképviselet)

7691 Pécs-Somogy , Mázsaház utca 2.

képviselő: elnök Kóta László

képviselő: elnök Kóta László
A magyar őshonos lófajták, a lovas sportok megismerése, megismertetése, lovasversenyeken való részvétel támogatása, lovas hagyományőrzés. A tagok számára lovas sportágak megismerése, gyakorlása, képzés, oktatás lehetőségének biztosítása, lovasverenyek szervezése. Az egyesület sportolói számára lehetővé teszi a hivatalos versenyeken történő részvételt, versenyzést és ennek érdekében a Magyar Lovasszövetség tagja kíván lenni, továbbá az egyesület lovagló utak kialakításával és lovas létesítmények biztosításával a lovasoktatás, versenyzés, lovasterápia és a lovas turizmus minél magasabb szintű megvalósulása. A lovasok, lótartók érdekeinek képviselete, a lótartás -ehhez kapcsolódóan- az állatvédelem, környezetvédelem tekintetében az európai uniós normák, valamint a hatályos magyar jogszabályok rendelkezéseinek betartásának elősegítése, segítségnyújtás a tagjai számára a lótartással, lovak egészségügyi ellátásával kapcsolatban. Hasonló célú egyesületekkel kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás, ennek érdekében közös programok szervezése.