Észrevétele van?

Pilisborosjenő(1),Üröm(3),Pilisvörösvár(3),Solymár(6),Budakalász(5),Budapest XIII. ker(44),Budapest II. ker(87)

Szakmai Egyesület Műemlékeinkért

(természetvédelem,kulturális), Helyben: (természetvédelem,kulturális)

1031 Budapest , Váci Mihály tér 3.

képviselő: Baráth Ágnes, Egyed Ágnes, Villányi László

képviselő: Baráth Ágnes, Egyed Ágnes, Villányi László
4.1. a magyarországi műemlékek és kulturális örökség védelme, megóvása, együttműködésben a magyarországi költségvetési intézményekkel, civil szervezetekkel, természetes és jogi személyekkel.
4.2. A fenti általános céllal összhangban az Egyesület célja elsődlegesen (Nádasladány Nádasdy -kastély, Füzérradvány Károlyi-Kastély, Pécel Ráday-kastély, Tata Eszterházy-kastély, Tuzsér Lónyai-kastély, Budanyék Rom-kert, Sirok népi ház és Vár, Dísz tér De La Motte-Beer palota, Pécs Jakováli Hasszán Dzsámi, Idrisz baba türbe.) -továbbiakban felsorolt műemlékegyüttesek helyreállításának elősegítése, és a hely szellemével összhangban álló, annak múltjához kapcsolódó hasznosítási koncepció kidolgozása, közreműködés a műemlékegyüttes végső hasznosításában.
Célja továbbá, hogy közreműködjön a felsorolt műemlékegyüttesek látogatottságának fellendítésében, az érdeklődés felkeltése és folyamatos fenntartása különböző színvonalas rendezvényekkel. Ennek során a régió látogatottságának fellendítésében, a turizmus fejlesztésében is részt kíván venni. Az Egyesület célja, hogy a felsorolt műemlékegyüttesek környezete méltó módon kerüljön kialakításra, messzemenőkig szem előtt tartva környezet-, és természetvédelem követelményeit.