Észrevétele van?

Pellérd(2),Pécsudvard(1),Kozármisleny(4),Bogád(1),Nagykozár(1),Hosszúhetény(5),Orfű(3),Cserkút(1),Bicsérd(1),Keszü(3),Pogány(3),Mánfa(2)

Vadrózsa Gyermekegyenlőségért Alapítvány

(oktatási,szociális), Helyben: (oktatási,szociális)

7636 Pécs , Nagy Ferenc tér 4.

képviselő: kuratórium elnöke Csonka Anna

képviselő: kuratórium elnöke Csonka Anna
A halmozottan hátrányos helyzetű kisgyermekes családokat segítő-támogató komplex program tervezése, létrehozása és bonyolítása Pécsett és környékén.
- A Cigány/roma kisgyermekek szocializációs feltételeinek javítása, közösségi integrációjuk elősegítése, cigány/roma identitásuk erősítése, korai fejlesztése, magyar nyelvtudásuk növelése. Fokozott odafigyeléssel és segítségnyújtással a sajátos nevelési igényű gyermekekre.
- A családok segítése képzéssel, testi-lelki egészségüket szolgáló preventív progamokkal, szabadidős rendezvényekkel.
- A fent részletezett céloknak megfelelő intézmény, módszertani központ fenntartásának lehetővé tétele, segítése ? amennyiben és amikor az ehhez szükséges feltételek teljesülnek.
- Más intézményekkel, társadalmi szervezetekkel való együttműködés a gyermekszegénység leküzdése, az esélyegyenlőség segítése érdekében.
- A területen munkálkodók és szolidáris állampolgárok segítése ? játszóházakkal, klubokkal, rendezvényekkel, kiadványokkal, továbbképzéssel, konferenciával, előadással, tanácsadással-, személyes hatékonyságuk, módszertani kultúrájuk és látásmódjuk fejlesztése.