Észrevétele van?

Budakeszi(35),Telki(9),Zsámbék(22),Biatorbágy(24)

Magyar Kutyatenyésztő Egyesület

(sport,oktatási,érdekképviselet), Helyben: (sport,oktatási,érdekképviselet)

2071 Páty , Várhegyi út 14.

képviselő: Farkasháziné Folkmann Zsuzsa

képviselő: Farkasháziné Folkmann Zsuzsa
az egyesület gyűjtő egyesület. Az egyesülethez tartozó fajták egyesületbe tömörítése, a tagok érdekvédelme, valamint a nemzetközi szervezethez való csatlakozás érdekében az összes olyan fajta gondozása, amely nem rendelkezik elismertetéssel, így nem tud megfelelni a 64/1998. FVM rendeletnek.
A fajták fenntartása, nemesítése, munkára való alkalmasságának megőrzése, küllem és használhatóság szem előtt tartása, és a fajta Magyarországon és külföldön történő népszerűsítése.
Az egyesület által gondozott fajtákról eb törzskönyvet vezet és nyilvántartja az adatbázist, megkülönböztető egységes jelzés HUN. Kivitelre szánt ebek export pedigréjének kiadása.
A fajtával kapcsolatos kinológiai tudományos kutatás, fajta kiképzésével, küllem bírálatával foglalkozók oktatása, a fajtával kapcsolatos ismeretterjesztés végzése, sportversenyek rendezése.
A kulturált kutyatartás szabályainak széles körben való elterjesztése.
Szakmai segítése azoknak a fajtáknak, amelyek önálló szervezetté kívánnak pályázni, amennyiben ezt 20 kennel névvel rendelkező, működő tenyésztő ezt igazolni tudja.